Záľuba alebo závislosť? Ktoré celebrity podľahli kartových hrám?

Životy bohatých a slávnych filmových hviezd sa často zdajú očarujúce, ale aj tie najväčšie celebrity majú problém udržať svoje bláznivé túžby pod kontrolou. Byt hollywoodskym hercom totiž nie je jediný spôsob, ako sa presláviť. Či už je to tlak z Hollywoodu, miliónové zárobky alebo popularita, celebrity sa často stávajú korisťou závislosti. Vedia o tom svoje aj Ben Affleck, Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire a ďalšie známe tváre, ktorí našli záľubu v hazarde. Kartové hry poker alebo blackjack sa stali súčasťou ich slávnej kariéry.

Ben Affleck je uznávaným hollywodským hráčom pokeru

Herec a režisér je preslávený hlavnými úlohami vo filmoch Armagedon, Pearl Harbor a najnovším trhákom Liga spravodlivosti. Málokto však vie, že jeho extravagantným koníčkom sú hazardné hry. Je vášnivým hráčom kartových hier poker a blackjack. Mimoriadne pokerové zručnosti mu zaručili, že v roku 2004 vyhral Majstrovstvá sveta v štáte Kalifornia a odniesol si domov sumu viac ako 350 tisíc dolárov. Okrem pokeru dokonale ovláda aj blackjack. Jeho najväčší hráčsky zárobok bol 800 tisíc dolárov. Dokonca nechal zamestnancom kasína štedrú 150 tisícovú odmenu. Svoje šance na výhru zvyšoval počítaním kariet v blackjacku. Je to síce legálna forma „podvádzania“, ale kvôli nej má doživotný zákaz vstupu do kasín v Las Vegas. Jeho hráčska závislosť ho stála pokutu vo výške 400 tisíc dolárov a rozpad manželstva.

 

Leonardo DiCaprio sa snažil svoju hráčsku závislosť utajiť

Hoci má DiCaprio povesť najväčšieho zvodcu Hollywoodu a vášnivého ochrancu životného prostredia, na verejnosť len pomaly prenikajú škandalózne správy z jeho života. Miláčik žien z filmu Titanic alebo obávaný maklér z filmu Vlk z Wall Street si svoje súkromie stráži. No odvážni paparazzi prišli nato, že herec sa pravidelne zúčastňoval nelegálnych pokerových hier, ktoré organizovala „kráľovná pokeru“ Molly Bloom. Typické pre DiCapria boli obrovské slúchadlá, z ktorých pri hre počúval hudbu. Aj keď nebol veľkým hráčom a nemal také hráčske nadšenie, ako jeho kamarát Tobey Maguire, nič to nemení na fakte, že kartové hry boli jeho obľúbenou zábavou a rovnako ako ostatní hráči, ktorí hrali nelegálny poker, aj on musel zaplatiť v súdnom spore pokutu vo výške 80 tisíc dolárov.

 

Tobey Maguire sa stal najnevychovanajším hráčom pokeru

Tobey Maguire, známy z filmu o Spidermanovi sa vyjadril, že majetok pre neho nič neznamená. Nečudo, keď svoje profesionálne zárobky investoval do kartovej hry poker, čo sa mu neskôr viacnásobne vrátilo. Pokerové zručnosti si zvyšoval tréningom s kanadským hráčom Danielom Negreanuom, víťazom súťaže World Series of Poker. Hovorí sa, že Tobey vyhral na rôznych turnajoch v Texas Hold´em pokeri viac ako 10 miliónov dolárov. Jeden z najlepších hollywoodskych hráčov  mal však pri hraní aj temné chvíľky. Raz chcel vymeniť 1 000 dolárový žetón zato, že bude organizátorka hry Molly Bloom „štekať ako tuleň, ktorý chce rybu“.  V roku 2011 bol ako jeden z mnohých celebrít žalovaný za účasť na nelegálnych pokerových hrách, čo ho stálo mastnú pokutu.

 

Matt Damon inšpiroval hlavnou postavou vo filme Rounders

Pamätáte sa na film Hráči (anglicky Rounders)? Matt Damon v ňom inšpiroval mnohých divákov, aby sa stali profesionálnymi hráčmi pokeru. On sám svoju hereckú úlohu zobral veľmi vážne. Hodiny času v kasínach a tisícové stávky ho stáli skúsenosti, ktoré nadobudol za pokerovým stolom. Tie zúročil aj vo svojom súkromnom živote. Spolu s ďalšími celebritnými menami, ako napríklad Ben Affleck alebo Tobey Maguire je na zozname najlepších hollywoodskych pokerových hráčov a rovnako je aj spájaný s nelegálnym hraním pokeru v špičkových hoteloch a súkromných rezidenciách.